Onze Therapeuten

Onze Therapeuten2018-07-28T08:08:01+00:00

Onze Therapeuten

Karen Visman
Karen VismanKinderfysiotherapeute
In 1997 ben ik de Praktijk Kinderfysiotherapie gestart om mijn eigen werkwijze te kunnen uitdragen. Voor mij is intensief samenwerken met andere behandelaars en open staan voor inzichten van ouders en omgeving belangrijk om optimaal te kunnen werken. De afgelopen 30 jaar heb ik mij via verschillende werklokaties, bijscholingen en specialisaties ontwikkeld tot kinderfysiotherapeut. Door de jarenlange samenwerking met MOC ’t Kabouterhuis is er ook veel kennis op het gebied van het begeleiden van kinderen met ASS (autisme) en/ of gedragsproblemen. Naast kinderfysiotherapeute ben ik sensomotorisch therapeute en Floortime professional, waardoor ik met name werk met jonge kinderen en hun ouders met uitdagingen in ontwikkeling en/of gedrag. De behandeling vindt op de praktijk, aan huis of op lokatie. Ook werkt de praktijk samen met Bernadette Zumpolle op haar boerderij met kinderen en paarden, honden,schapen. (www.buitenbeesten.nl). Naast het praktisch werken begeleid ik kinderfysiotherapeuten in opleiding, ben ik docent aan de Hogeschool van Amsterdam en geef ik de curses Floortime/DIR voor Professionals Pro Éducation via NCOI.
Renate Scholte
Renate ScholteKinderfysiotherapeute
Sinds september 2012 ben ik werkzaam bij Praktijk Kinderfysiotherapie.
Ik werk bij de praktijk locatie aan de Amsteldijk. Verder werk vanuit de praktijk twee dagen in de week bij KDC de Joriskring. Hier werk ik met kinderen die een meervoudige beperking hebben. De ontwikkeling van het kind staat voorop in mijn behandeling. Ik vind het belangrijk dat er een omgeving gecreëerd word waarin het kind zich optimaal kan ontwikkelen. Een goede samenwerking met ouders en andere zorgverleners is hierbij belangrijk.

Elke woensdag middag werk ik bij Buitenbeesten. Dit is een boerderij waar kinderen kunnen leren omgaan met verschillende dieren en paarden in het bijzonder. Zie hiervoor de website www.buitenbeesten.nl of www.stichtingbuitenbeesten.nl.

Puck de Gooijer
Puck de GooijerKinderergotherapeut
Mijn naam is Puck de Gooijer en ik ben sinds juni 2015 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb stage gelopen op een mytyl/tyltyl school voor speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs en mijn afstudeerproject was gericht op schrijftraining bij kinderen. Juni 2016 heb ik de cursus ‘sensorische informatieverwerking bij kinderen’ voltooid en de cursus ‘praktische schrijftraining bij kinderen’ staat op het programma. Naast dat ik werkzaam ben in een andere kinderergotherapie praktijk werk ik sinds mei 2016 met plezier bij de praktijk van Karen Visman. Ik richt mij graag op hulpvragen gericht op de sensorische informatieverwerking, fijne motoriek en schrijftraining.

Marsha Burggraaff
Marsha BurggraaffKinderfysiotherapeute i.o.
Juni 2014 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de hogeschool Utrecht. Al vanaf jongs af aan vind ik het leuk om met kinderen te werken. Zo geef ik vanaf 2009 turnlessen aan peuters, kleuters en basisschoolkinderen van elk niveau. Doordat ik ook als fysiotherapeut kinderen ging behandelen, wist ik het zeker: ik wil kinderfysiotherapeut worden! Daarom ben ik een jaar na afstuderen gestart met de masteropleiding kinderfysiotherapie.
Tijdens de eerste 1,5 jaar van mijn studie heb ik stagegelopen in het Amstelland ziekenhuis in Amstelveen, waar ik ervaring op heb gedaan met het behandelen en onderzoeken van kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Op de locatie in Osdorp werk ik samen met logopedisten, waardoor we de kinderen nog beter kunnen helpen bij hun ontwikkeling.

Ik ben werkzaam in Osdorp op woensdag en donderdag.

Lynnette Spits
Lynnette SpitsKinderfysiotherapeute i.o.
Na het afronden van mijn opleiding tot fysiotherapeute ben ik werkzaam geweest in Revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht. Op de jeugdafdeling revalideerde ik kinderenvanaf 4 jaar met niet-aangeboren-hersenletsel. Dit dankbare werk overtuigde mij ervan om mezelf te specialiseren op het gebied van kinderen. Vanaf augustus 2016 word ik bij Praktijk Kinderfysiotherapie opgeleid tot kinderfysiotherapeute. Gedurende mijn drie-jarige master verbreed ik mijn kennis omtrent kinderen en de specifieke problematiek die bij het jonge mens kan voorkomen. Het intensief betrekken van ouders in de behandeling vormt voor mij een hoge prioriteit. Ik wil er samen voor zorgen dat het persoonlijke plan past bij alle facetten van het kind en gezin.
Lotte Ros-Stoltenborg
Lotte Ros-StoltenborgKinderfysiotherapeute
Sinds 2010 ben ik werkzaam in de praktijk Kinderfysiotherapie als kinderfysiotherapeut. Ik ben werkzaam in het kabouterhuis waar ik kinderen met gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen behandel. Daarnaast heb ik me verdiept in orthopedische klachten en plas en poepproblemen of zindelijkheidsproblemen bij kinderen. Naast het werk in Amsterdam ben ik ook werkzaam in een particuliere praktijk in Utrecht.
Annemieke Derksen
Annemieke DerksenErgotherapeut
Als ergotherapeut vind ik het belangrijk dat het kind zijn/haar mogelijkheden ten volle kan benutten in zijn eigen omgeving. Behandeling maar ook advisering aan de mensen in zijn directe omgeving is daarbij erg belangrijk. In 2003 heb ik de opleiding sensorische integratie gevolgd. Ook heb ik specialistische scholing mogen volgen op het gebied van autisme en dyspraxie/DCD. Na een paar jaar in het buitenland kijk ik ernaar uit om met deze kennis weer in Nederland aan de slag te gaan.