Onze Therapeuten

Karen Visman
Karen VismanKinderfysiotherapeute
In 1997 ben ik de Praktijk Kinderfysiotherapie gestart om mijn eigen werkwijze te kunnen uitdragen. Voor mij is intensief samenwerken met andere behandelaars en open staan voor inzichten van ouders en omgeving belangrijk om optimaal te kunnen werken. De afgelopen 30 jaar heb ik mij via verschillende werklokaties, bijscholingen en specialisaties ontwikkeld tot kinderfysiotherapeut. Door de jarenlange samenwerking met MOC ’t Kabouterhuis is er ook veel kennis op het gebied van het begeleiden van kinderen met ASS (autisme) en/ of gedragsproblemen. Naast kinderfysiotherapeute ben ik sensomotorisch therapeute en Floortime professional, waardoor ik met name werk met jonge kinderen en hun ouders met uitdagingen in ontwikkeling en/of gedrag. De behandeling vindt op de praktijk, aan huis of op lokatie. Ook werkt de praktijk samen met Bernadette Zumpolle op haar boerderij met kinderen en paarden, honden,schapen. (www.buitenbeesten.nl). Naast het praktisch werken begeleid ik kinderfysiotherapeuten in opleiding, ben ik docent aan de Hogeschool van Amsterdam en geef ik de curses Floortime/DIR voor Professionals Pro Éducation via NCOI.
Renate Scholte
Renate ScholteKinderfysiotherapeute
Sinds september 2012 ben ik werkzaam bij Praktijk Kinderfysiotherapie.
Ik werk op maandag en donderdag bij de praktijk lokatie aan de Amsteldijk. Hier ben vanuit de praktijk betrokken bij medisch kinderdagverblijf ZigZag en MOC ‘t Kabouterhuis. Op dinsdag en vrijdag ben ik te vinden bij KDC de Joriskring. Hier werk ik met kinderen die een meervoudige beperking hebben.
Mijn specialisaties zijn revalidatie, Sensorische Informatieverwerking, plagiocephalie/ PCM metingen en EMB.

De ontwikkeling van het kind staat voorop in mijn behandeling. Ik vind het belangrijk dat er een omgeving gecreëerd word waarin het kind zich optimaal kan ontwikkelen. Een goede samenwerking met ouders en andere zorgverleners is hierbij belangrijk.

Puck de Gooijer
Puck de GooijerKinderergotherapeut
Mijn naam is Puck de Gooijer en ben sinds juni 2015 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan met de doelgroep kinderen door stage te lopen bij een mytyl/tyltyl school voor speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs. Ook heb ik mij verdiept in de schrijfontwikkeling bij kinderen door af te studeren op schrijftraining bij kinderen. Juni 2016 heb ik de cursus ‘sensorische informatieverwerking bij kinderen’ voltooid en de cursus ‘praktische schrijftraining bij kinderen’ staat op het programma.

Sinds mei 2016 werk ik met plezier bij de praktijk kinderfysiotherapie. Als betrokken ergotherapeut van de praktijk vind ik het leuk om met mijn fysiotherapie collega’s samen te werken met als doel alles uit een kind te halen wat er in zit en hem/haar zo optimaal mogelijk te stimuleren binnen zijn/haar ontwikkeling. Ik richt mij graag op hulpvragen gericht op de sensorische informatieverwerking, ontwikkeling van de fijne motoriek, (persoonlijke)verzorging van een kind en schrijven.

Marsha Burggraaff
Marsha BurggraaffKinderfysiotherapeute
In juni 2014 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de hogeschool Utrecht. Al vanaf jongs af aan vind ik het leuk om met kinderen te werken. Zo geef ik vanaf 2009 turnlessen aan peuters, kleuters en basisschoolkinderen van elk niveau. Doordat ik ook als fysiotherapeut kinderen ging behandelen, wist ik het zeker: ik wil kinderfysiotherapeut worden! Daarom ben ik een jaar na mijn afstuderen gestart met de masteropleiding kinderfysiotherapie. Inmiddels ben ik afgestudeerd en mag ik het leukste vak van de wereld uitoefenen. Geen kind is hetzelfde en samen zoeken we naar een weg om het kind verder te helpen.

Ik ben werkzaam in Osdorp (Meer en Vaart) op woensdag en donderdag. In Zuid-Oost (Egoli) op de vrijdagen en op de dinsdagen werk ik op de locatie in Zuid (Amsteldijk).

Lynnette Spits
Lynnette SpitsKinderfysiotherapeute
Na het afronden van mijn studie fysiotherapie ben ik vrij snel gaan doorstuderen om kinderfysiotherapeut te worden. Ondertussen werk ik al 4 jaar met kinderen binnen de revalidatie maar ook aan huis of op school. Dit dankbare werk beweegt me en de kinderen houden me scherp. Je kunt mij vinden op de locatie Amsteldijk. Ik werk op de dinsdag woensdag en vrijdag.
Lotte Ros-Stoltenborg
Lotte Ros-StoltenborgKinderfysiotherapeute
Sinds 2010 ben ik werkzaam bij de Praktijk Kinderfysiotherapie als kinderfysiotherapeute. Ik ben werkzaam in het Kabouterhuis waar ik kinderen met gedrags- en/of ontwikkelingsproblematiek onderzoek en behandel. Daarnaast ben ik betrokken bij het medisch kinderdagverblijf ZigZag, van Detschool en de basisschool de kindercampus.

Naast de ontwikkelingsproblematiek heb ik mij verdiept in zindelijkheidsproblematiek, problemen bij poepen en plassen en in orthopedische klachten bij (sportende) kinderen.

Ik vind het belangrijk om goed te kijken wat het kind nodig heeft met zijn uitdagingen om te kunnen laten zien wat hij/zij kan en zo tot een optimale ontwikkeling te komen. Daarnaast vind ik samenwerken met de ouders, zorgverleners en andere betrokkene bij het kind essentieel om tot een passend plan te komen